Monday, 27 January 2014

seminar baitul muslim 3.0

assalamualaikum semua, moga berada dlm magfirah-Nya..selawat dan salam buat junjungan besar Muhammad s.a.w.

hari ni sy nak share ckit ttg seminar baitul muslim.. siapa yg dah pernah pergi?? mesti best kan..

siapa yg x pernah pergi tu, boleh lah join kali ni.. seminar ni mmg penting terutamnya yg dah nak berumah tangga.. sebelum pergi kita x rasa sgt kepentingan dia, tp serius bila dah join, baru kita rasa kepentingan dia..
ye lah, nak bina mujtama' muslim , khilafah islamiah, semuanya bermula dr peribadi muslim dan baitul muslim.. tarbiyah anak2 tu bermula dr rumah.. so, bg sy penting sgt seminar ni :)

mahal??

mahal apalah sgt kalau utk ilmu..kita beli benda lain boleh, guna ckit utk ilmu apa salahnya kan?? dok gitu??huhu..

info seminar boleh baca kat bawah ni.. speaker2 dia pun best.. terutamanya ada Salim A. Fillah :)

siapa yg berminat, jemput dftr di   seminar baitul muslim

ok, selamat membaca! ^_^

“Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaan-Nya dan rahmat-Nya, bahawa Dia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikan-Nya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir.” ( Surah Ar-Rum : 21 )

Perkahwinan merupakan fitrah semulajadi dalam diri setiap manusia. Kecenderungan berpasangan ini telah terbukti di sebalik imbauan sejarah penciptaan Hawa. Ketika nabi Adam tinggal di Syurga, baginda melihat semua makhluk lain berpasangan sedangkan baginda keseorangan. Lantas, Allah yang Maha Mengetahui isi hati Adam menciptakan Hawa sebagai penghibur dan teman Adam seperti firman di atas.





wallahua'lam..selamat mendaftar! ^_^


2 comments:

Marliyana Mk said...

wah. apa sahaja yang bermanfaat mesti la best.. pasal perkahwinan lagi

InsyaAllah kalau berkesempatan nak pergi.. kat picc kan.

btw..thanks follow kite :)

lina asrar said...

marliana mk, yup, kat picc :)
jemput dtg ,huhu..moga bermanfaat ^_^

Monday, 27 January 2014

seminar baitul muslim 3.0

assalamualaikum semua, moga berada dlm magfirah-Nya..selawat dan salam buat junjungan besar Muhammad s.a.w.

hari ni sy nak share ckit ttg seminar baitul muslim.. siapa yg dah pernah pergi?? mesti best kan..

siapa yg x pernah pergi tu, boleh lah join kali ni.. seminar ni mmg penting terutamnya yg dah nak berumah tangga.. sebelum pergi kita x rasa sgt kepentingan dia, tp serius bila dah join, baru kita rasa kepentingan dia..
ye lah, nak bina mujtama' muslim , khilafah islamiah, semuanya bermula dr peribadi muslim dan baitul muslim.. tarbiyah anak2 tu bermula dr rumah.. so, bg sy penting sgt seminar ni :)

mahal??

mahal apalah sgt kalau utk ilmu..kita beli benda lain boleh, guna ckit utk ilmu apa salahnya kan?? dok gitu??huhu..

info seminar boleh baca kat bawah ni.. speaker2 dia pun best.. terutamanya ada Salim A. Fillah :)

siapa yg berminat, jemput dftr di   seminar baitul muslim

ok, selamat membaca! ^_^

“Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaan-Nya dan rahmat-Nya, bahawa Dia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikan-Nya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir.” ( Surah Ar-Rum : 21 )

Perkahwinan merupakan fitrah semulajadi dalam diri setiap manusia. Kecenderungan berpasangan ini telah terbukti di sebalik imbauan sejarah penciptaan Hawa. Ketika nabi Adam tinggal di Syurga, baginda melihat semua makhluk lain berpasangan sedangkan baginda keseorangan. Lantas, Allah yang Maha Mengetahui isi hati Adam menciptakan Hawa sebagai penghibur dan teman Adam seperti firman di atas.





wallahua'lam..selamat mendaftar! ^_^


2 comments:

Marliyana Mk said...

wah. apa sahaja yang bermanfaat mesti la best.. pasal perkahwinan lagi

InsyaAllah kalau berkesempatan nak pergi.. kat picc kan.

btw..thanks follow kite :)

lina asrar said...

marliana mk, yup, kat picc :)
jemput dtg ,huhu..moga bermanfaat ^_^